button home - actief
button nieuws
button informatiepakket
button visie
button cursusdata
button wie zijn wij
button klanten
button inschrijven
button contact
logotekst - sociale competenties op school

Visie

Onze uitgangspunten Een mens is een sociaal wezen. Elk mens wil erbij horen en een positieve bijdrage leveren; wil gezien en gewaardeerd worden. Waar dit wringt, gaan mensen lopen wringen. Mensen handelen vanuit positieve intenties en willen zich ontwikkelen. Ook als ze dwars, onhandig of gemeen doen.

Onze vragen Hoe help je leerlingen om een positieve plek te vinden in een groep? Om contacten te onderhouden, vragen te stellen en elkaar te helpen? Hoe zorg je ervoor dat ze uit hun schulp kruipen of rustig blijven bij kritiek? Hoe help je ze om hun positieve stand te vinden, ook als het om schoolwerk gaat?

Ons gereedschap We gebruiken methodes, die bewezen hebben te werken. Die overdraagbaar zijn en bruikbaar binnen een school. De basis is simpel: vertrouwen in de kracht van mensen en hun mogelijkheden tot groei; veel praktisch oefenen; bemoediging en positieve bekrachtiging; saamhorigheid en plezier.

Onze resultaten We zijn pas tevreden, als scholen jarenlang blijvend resultaat boeken met onze cursussen. Dat lukt goed. Onze docententrainingen zijn praktisch en vrolijk. Ons leerlingen materiaal is goed uitgewerkt en direct bruikbaar. Onze klanten blijven terugkomen en zijn onze beste ambassadeurs.

Onze trainingen Al onze trainingen zijn praktisch, actief en interactief en zijn een goede voorbereiding op de uitvoering met leerlingen of studenten. Waar mogelijk zijn onze trainingen fysiek en houden we in het programma rekening met voldoende onderlinge afstand. Mocht het niet mogelijk of onverstandig zijn om fysiek bij elkaar te komen, dan schakelen we naar online training of een blended opzet. Ook onze actieve online trainingen worden door deelnemers als inspirerend en leerzaam ervaren. Een blended training start met een online bijeenkomst, gevolgd door een praktijkbijeenkomst zodra dit weer mogelijk is.

Ikonen van de cursussen Sociale vaardigheden Een positieve klas Grip op competenties Vaardigheden voor stages De kracht van bemoediging Gesprekken voeren
Algemene voorwaarden | Colofon