button home - actief
button nieuws
button informatiepakket
button visie
button cursusdata
button wie zijn wij
button klanten
button inschrijven
button contact
logotekst - sociale competenties op school

Nieuws

Terra gaat Vaardig op Stage Meerdere locaties van Terra gaan de training 'Vaardig op Stage' inzetten voor hun studenten. In deze training leren en oefenen studenten belangrijke sociale werknemersvaardigheden.

Zal ik me even voorstellen? op ROC Hoornbeeck College Sociaal onhandige jongeren kunnen op verschillende locaties van het Hoornbeeck College meedoen aan de sociale vaardigheidstraining 'Zal ik me even voorstellen?' Hun docenten volgden hiervoor een docententraining.

Positieve Klas op Bossche Vakschool Het voormalige Hervion College Den Bosch, met Duhamel College gefuseerd tot De Bossche Vakschool, is gestart met een scholingstraject ‘Positieve Klas’. Mentoren van leerjaar 1 en 2 gebruiken komend schooljaar deze lessenseries in hun mentorklassen. Vakdocenten gebruiken het onderliggende pedagogisch repertoire.

Goed voorbereid op BPV Na de succesvolle uitvoering van het project ‘BPV – later maar beter’ in Assen ontwikkelt Drenthe College Meppel voorjaar 2014 onder begeleiding van Ellen Reehorst een eigen variant op dit project. Eerstejaars studenten van de nieuwe Commerciële School gaan hier volgend schooljaar mee aan het werk.

Bemoediging in het basisonderwijs Docenten GVO / HVO lieten zich inspireren door twee bijeenkomsten over ‘De kracht van bemoedigen’. Een veel gehoorde reactie: fijne cursus, erg goed bruikbaar, op school en thuis.

Positieve Klas op Lyceum Schöndeln Roermond Mentoren volgen de training Positieve Klas. In opdracht van de school is Positieve Klas 2 uitgebreid met twee nieuwe modules: Ambities & doelen en Reflecteren.

Nieuw: Positieve klas 3 Na de succesvolle lessenseries voor leerjaar 1 en 2 (vmbo – vwo) is nu een complete lessenserie voor leerjaar 3 vmbo in ontwikkeling. Thema’s zijn positieve groepsvorming, beter en effectiever samenwerken en voorbereiding op eerste stage. Duhamel College Den Bosch is mede ontwikkelaar en pilot school. Belangrijke spin off van Positieve klas 1 en 2: nauwelijks of geen pestincidenten meer. Meer informatie.

leerlingen en docent ingesprek op Dag van de zorgcoordinator

Ikonen van de cursussen Sociale vaardigheden Een positieve klas Grip op competenties Vaardigheden voor stages De kracht van bemoediging Gesprekken voeren
Algemene voorwaarden | Colofon