button home - actief
button nieuws
button informatiepakket
button visie
button cursusdata
button wie zijn wij
button klanten
button inschrijven
button contact
logotekst - sociale competenties op school
Ikoon Vaardigheden voor stages


Foto Vaardigheden voor stages

Vaardig op stage

Waarom Mislukte stages worden vaak veroorzaakt door een tekort aan sociale vaardigheden of te weinig zelfvertrouwen om ze toe te passen. Teruggetrokken leerlingen zeggen weinig en vragen niets. Extraverte leerlingen geven een grote mond als iets niet lukt en worden boos bij kritiek. Een mislukte stage bezorgt leerlingen een gedeukt zelfvertrouwen en hun docenten veel extra werk.

Opzet De training werkt vanuit realistische contexten, die goed aansluiten bij de stage. Dit vergemakkelijkt de transfer van de training naar de stage. Concrete leerpunten, veel oefenen en positieve bekrachtiging zorgen ervoor dat zelfvertrouwen en sociale vaardigheden gaan groeien. De precieze omvang van de training is binnenkort bekend.

Inhoud Met hulp van ervaren stagebegeleiders worden de belangrijkste vaardigheden uitgewerkt in praktische lessen, waarin veel geoefend wordt. Te denken valt aan: je zelf voorstellen; kwaliteiten benoemen; sollicitatiegesprek; telefoneren; uitleg vragen; praatjes met collega's; weigeringen en nee zeggen; feedback en kritiek; fouten toegeven; nee zeggen; assertief reageren.

Materialen Docentenhandleiding, leerling materiaal, kalender met leuzen.

Docententraining Om te leren werken met onze sociale vaardigheidstrainingen volgen docenten een tweedaagse Opleiding Trainer Sociale Vaardigheden. Deze training is zo praktisch, dat zij terug gaan naar school met het gevoel direct als trainer te kunnen beginnen.

Voor Stagebegeleiders en docenten van leerlingen uit eerste leerjaren MBO, bovenbouw VMBO en praktijkschool.

Door Ellen Reehorst.

Data Zie onder cursusdata. Neem contact op voor eventuele andere data voor uw school, Academie of Samenwerkingsverband.

Kosten Zie flyer.

Download flyer Vaardig op stage.
Download flyer Opleiding Trainer Sociale Vaardigheden.

Sociale vaardigheden Een positieve klas Grip op competenties De kracht van bemoediging Gesprekken voeren
Algemene voorwaarden | Colofon